Kronik i Information: Afskaf heldagsvuggestuen

Debatten om hvad det betyder for børn at komme i institution er i Danmark udeblevet til trods for det sker i et stort omfang.

Små børn har brug for tæt kontakt til deres forældre – ikke heldagsopbevaring i institutioner. Men vores samfund er skruet sammen, så de fleste familier er nødt til at have to fuldtidsjob. Derfor bilder vi hinanden ind, at det er godt for børn at være i institution, selvom børnenes reaktioner peger på det modsatte

Anne Kirstine Waage Beck, mor til tre, ph.d.-studerende i mellemøststudier og medlem af Småbørnsfamilieforeningen SAMFO

Mange af de forskere og eksperter der arbejder inden for børneområdet advarer kraftigt mod den tidlige opstart i institution, samt det store omgang pasningen foregår i kombineret med den ringe standard. Det er desværre en realitet i mange danske dagsinstitutioner.

Læs hele kroniken her: https://www.information.dk/debat/2013/03/afskaf-heldagsvuggestuen